Accessibility Tools

Масштабна реконструкція: як зміниться Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня після ремонту?

Масштабна реконструкція: як зміниться Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня після ремонту?

 

У рамках програми Президента України “Велике будівництво” на КНП “Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня” чекає масштабна реконструкція. Вона триватиме протягом 2022 - 2023 років і відбуватиметься у декілька етапів. Це змінить медичний заклад не лише у зовнішньому просторі, а й покращить, завдяки переоблаштуванню техніки і приміщень, рівень обслуговування та зробить більш комфортним перебування пацієнтів на лікуванні.Загальна вартість робіт разом з закупівлею нового медичного обладнання  складає 719,7 млн.грн.

На даний час проєкт реконструкції медичного закладу було погоджено у Міністерстві охорони здоров'я та в Офісі Президента.

 

-На сьогоднішній день Херсонська дитяча обласна лікарня потребує значного оновлення та ремонтних робіт. На даний момент у нас незадовільний стан ліфтів, палат перебування мам з дітьми, є проблеми з розташуванням та роботою реанімації, операційних блоків.Нині запроваджена програма інфекційного контролю, яка ставить відповідні вимоги до критичних відділень, у яких надається медична допомога найбільш тяжкій категорії пацієнтів.Протягом 30 років не проводилось ніяких ремонтних робіт щодо утеплення приміщень, вікна не замінені на склопакети, а опалювальна система знаходиться у зношеному стані, - розповідає головний лікар медичного закладу Інна Холодняк.

 

Завдяки включенню КНП “Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня” у програму Президента “Велике будівництво” у медичному закладі заплановано відремонтувати приміщення та оновити медичне обладнання.

 

-Заплановано роботи з утеплення фасаду будівлі лікарні, благоустрій території закладу. Будуть замінені ліфти, створені чисті поверхні у реанімаційному відділенні та операційному блоці. Реанімацію для зручності пацієнтів буде перенесено з 6 -го на 2-й поверх. Також буде створено сучасне приймальне відділення та  проведено реконструкцію інфекційного відділення, - зазначає Інна Вікторівна.

 

Тож протягом 2022 - 2023 років заплановано зробити масштабну реконструкцію медичного закладу, яка відбуватиметься у 4 черги.

Під час першої черги ремонтні роботи проводитимуться у поліклініці.

полыклиника зараз

поліклініка після

Під час другої черги реконструкції зазнає головний корпус.

головний корпус зараз

головний корпус пысля

головний корпус пысля всередины

Третя черга - ремонт неонатального корпусу та стаціонарного корпусу.

неонатальний корпус зараз

неонатальний корпус зовны зараз

неонатал корпус писля

стаціонар зараз

стацыонар після

Четверта черга - ремонт будівлі молочної кухні, патанатомії, а також допоміжних підрозділів(ЦСО, гараж, пральня, харчблок).

молочна кухня

допоміжні підрозділи

-Ескізний проєкт розробки проєктно-кошторисної документації на реконструкцію КНП “Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня”  наразі пройшов експертизу, ми вже маємо позитивний висновок. На даний момент документи на 1 чергу реконструкції віддані на експертизу, після її отримання буде оголошено процедуру закупівлі будівельних робіт, - коментує головний лікар медичного закладу Інна Холодняк. - Процедура розробки проєкту проведена відповідно вимог чинного законодавства (ЗУ “Про публічні закупівлі”, ЗУ “Про архітектуру”).

 

КНП "Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня" на порозі великих змін. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко свого часу зазначив, що завдання міністерства у рамках програми "Велике будівництво" - це запуск лікарень нового європейського зразку. Тож маємо надію, що ця масштабна реконструкція нашого медичного закладу зробить його комфортним як для пацієнтів, так і для лікарів, а також забезпечить доступ до якісних медичних послуг, новітніх технологій у сфері охорони здоров'я та високоякісного обладнання.