Accessibility Tools

Консультативний прийом маленьких пацієнтів фахівцями Інституту серця МОЗ України

Консультативний прийом маленьких пацієнтів фахівцями Інституту серця МОЗ України

 

Сьогодні фахівці столичного Інституту серця МОЗ України провели консультативний прийом пацієнтів у КНП “Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня”. Команда провідних лікарів на чолі з завідувачем відділення дитячої кардіохірургії Василем Карпенко оглянули більше 80 дітей.

 1

-Наші традиційні поїздки у Херсон - це дуже важлива робота. Це важливо для області, це важливо, насамперед, для дітей, які живуть на Херсонщині. Цей обмін досвідом є корисним для усіх. Вчасно виявлені пороки місцевими спеціалістами, підтверджені нами і вчасно прооперовані дають можливість дітям у подальшому бути абсолютно здоровими та мати повноцінне життя, - зазначає Василь Карпенко.

 3

Заслужени лікар України Василь Карпенко - лікар-кардіохірург  вищої категорії, кандидат медичних наук - виконує весь спектр кардіохірургічних операцій у дітей, новонароджених та недоношених включаючи дітей з екстремально малою вагою, генетичними аномаліями тощо.Він лікує дітей з такими патологіями: атріо-вентрикулярна комунікація, перерив дуги аорти, гіпоплазія лівих відділів серця, атрезія легеневої артерії, аномальний дренаж легеневих вен, тетрада Фалло, транспозиція магістральних артерій, загальний артеріальний стовбур та різноманітне поєднання цих патологій.

5

Завдяки багатолітній співпраці Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні та Інституту серця МОЗ України херсонці мають чудову можливість отримати консультацію провідних фахівців країни. Це важливо для мешканців нашої області, адже фахову консультацію вони отримують наближено до місця проживання.

 9

- До кожного візиту спеціалістів Інституту серця проводиться попереднє обстеження пацієнтів. Щоразу 70-80 діток приходить на прийом до спеціалістів, здійснюється огляд, періодично проводяться оперативні втручання.До Інституту серця нами направляються діти не лише під час планових оглядів, також ми госпіталізуємо новонароджених дітей, які народились з критичними вадами серця, ми транспортуємо за допомогою реанімобіля. Проводимо оперативні втручання і рятуємо життя. Завдяки спільним зусиллям лікарів Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні та Інституту серця рятуємо дитячі життя, - розповідає директор КНП “Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня” Інна Холодняк.

 10

Частина маленьких пацієнтів, які сьогодні пришли з батьками на прийом,  за результатами обстеження потребують оперативного лікування та отримали відповідні направлення до Інституту серця.