Accessibility Tools

2 листопада  2021 року  у Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні відбувся  День Донора.

2 листопада  2021 року  у Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні відбувся  День Донора.

Слово «донор» походить від латинського слова donare, що означає дарувати. Кров – це найцінніше з того, що людина може дати іншій людині. Це – дар життя, пожертвувати частинку себе, щоб допомогти іншим. Але рішення  стати донором накладає й певні зобов’язання, адже з цього моменту донор відповідає не тільки за стан свого здоров’я, а й за самопочуття людей, яким буде перелита його кров.

У лікарні День донора вже є традиційним. Це вже другий захід у цьому році. Перед забором крові з потенційними донорами проводилися бесіди, усіх оглядали лікарі, вимірювали тиск, перевіряли роботу серця тощо.

Свою кров здали 38 медиків. Охочих здійснити цей благородний вчинок було набагато більше, проте через   медичні протипоказання (тиск, низькі показники гемоглобіну тощо) частині учасників було відмовлено у заборі крові.

Наші медики добре розуміють, що їх рішення - це спосіб   порятунку життя або навіть кількох життів, усмішки, радість та щастя в сім’ях хворих дітей, постраждалих від нещасних випадків та травм, врятованих від смерті.

Щиро вдячні Всім, хто долучився до донорства, за Вашу доброту,   чуйність та милосердя. Бажаємо щастя, успіхів, і – найголовніше – здоров’я!

 

  1951

  1951

  1951

  1951

  1951

  1951